Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Σε ένα μήνα η απόφαση του ΣτΕ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

«Μάχη» για τη μη ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας για 42 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια, έδωσαν σήμερα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Δήμοι, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, κ.λπ.

Με τις προσφυγές επιχειρείται να μπλοκάρει η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ των αεροδρομίων και να ακυρωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις (ΠΥΣ, αποφάσεις διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, κ.λπ.) με τις οποίες εκχωρήθηκαν στο Ταμείο τα δικαιώματα της διαχείρισης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης τους.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι φορείς υποστήριξαν ότι η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές, καθώς εκχωρούνται μεγάλα κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού δημοσίου σε ιδιώτες στερώντας από το κράτος μέρος του εδάφους επί του οποίου ασκεί εξουσία.

Εξάλλου, με τις παραχωρήσεις αυτές, προσέθεσαν, δεν είναι σαφές εάν προσβάλλεται ή όχι η εθνική κυριαρχία.

Οι παραχωρήσεις, σύμφωνα με τους πρόσφυγες έγιναν κατά παράβαση τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της εθνικής νομοθεσίας. Και αυτό, γιατί δημιουργείται μονοπωλιακό καθεστώς, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το δίκαιο του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα την επιβολή υψηλών τελών αεροναυτιλίας και την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων των επιβατών προς βλάβη των πολιτών, των ελληνικών επιχειρήσεων και του δημοσίου συμφέροντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin