Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς ζητά να αρθεί η πολιορκία της Μαντάγια

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Laurent Fabius κάλεσε σήμερα να αρθεί η πολιορκία της Μαντάγια από τον συριακό στρατό και απαίτησε να σταματήσουν οι συριακοί και ρωσικοί βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων, μερικές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Υπάρχει απόλυτη ανάγκη η Συρία και η Ρωσία να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους εναντίον του άμαχου πληθυσμού και ιδιαίτερα να σταματήσει το μαρτύριο της Μαντάγια και όλων των συριακών πόλεων που πολιορκούνται από το καθεστώς», δήλωσε ο Laurent Fabius στους δημοσιογράφους.

«Καλώ επίσημα για την άρση των πολιορκιών και το σταμάτημα των αδιάκριτων επιθέσεων εναντίον αμάχων, για τις οποίες είναι υπεύθυνο το καθεστώς μερικές εβδομάδες πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων», επέμεινε ο Laurent Fabius, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον συντονιστή της συριακής αντιπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργό, Ριάντ Χιτζάμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin