Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

40 βουλευτές της CDU καλούν την Μέρκελ να αλλάξει στάση στο προσφυγικό

Περίπου σαράντα βουλευτές της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ, την κάλεσαν σήμερα, Τρίτη, με επιστολή τους να αλλάξει την πολιτική των ανοικτών θυρών έναντι των προσφύγων και των μεταναστών που εφάρμοσε τους τελευταίους μήνες, καθώς θεωρούν πως έπειτα από το ένα εκατομμύριο αφίξεις του 2015 η χώρα έχει φθάσει πλέον στα όριά της.

«Λαμβανομένων υπόψη των εξελίξεων των τελευταίων μηνών, δεν πρόκειται πλέον απλά για μια μεγάλη πρόκληση, βρισκόμαστε στα όρια των δυνατοτήτων της χώρας μας. Για αυτόν τον λόγο κρίνουμε ότι είναι επείγον να επανεξεταστεί η σημερινή πολιτική για τη μετανάστευση», σημείωσαν οι βουλευτές στην επιστολή τους, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παρότι οι διαφωνούντες με την πολιτική της Μέρκελ απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν τον κατάλογο των προσώπων που υπογράφουν το κείμενο, αυτή είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί κοινοβουλευτικοί του κόμματός της βάζουν την υπογραφή τους σε ένα κείμενο που καταγγέλλει την πολιτική της όσον αφορά την κρίση των προσφύγων που είχε ανακοινωθεί από την καγκελαρία τον Σεπτέμβριο. Η πολιτική αυτή ανέστειλε de facto τους ευρωπαϊκούς κανόνες που επιτρέπουν την επαναπροώθηση των προσφύγων και των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin