Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

3.500 σκλάβοι και ποτάμι αίματος από το ISIS στο Ιράκ- ΟΗΕ

Εικόνα κόλασης επί Γης σχηματίζει αναφορά του ΟΗΕ για τη δράση της τζιχαντιστικής ISIS στο Ιράκ, μιλώντας για 18.800 αμάχους νεκρούς, 3.500 κρατούμενους σε συνθήκες σκλαβιάς -κυρίως από μειονότητες- και για 3,2 εκατομμύρια εκτοπισμένους την περίοδο μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2014 και 31ης Οκτωβρίου 2015.

Η αναφορά, υπό τον υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διαπιστώνει «πιθανή τέλεση εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και ενδεχομένως γενοκτονίας».

Η αναφορά δεν παραλείπει να σημειώσει ότι καταγράφονται και βιαιότητες από ομάδες πολιτοφυλακής που πολεμούν στο πλευρό της επίσημης ιρακινής κυβέρνησης, στις περισσότερες περιπτώσεις ως αντίποινα.

 Η διαμάχη στο Ιράκ κινείται και στον άξονα σιιτών-σουνιτών (συγκεκριμένα στο Ιράκ, η αρχική περιθωριοποίηση των σουνιτικών ομάδων είχε συμβάλει στην ενίσχυση της σουνιτικής ISIS).

Επιπλέον, το ISIS θεωρείται ότι κρατά σκλάβους περίπου 3.500 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά από την κοινότητα των Γεζίντι, αλλά και από άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin