Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Αμερικανικό βέτο σε σχέδιο του ΟΗΕ υπέρ των Παλαιστινίων

Αμερικανικό βέτο σε σχέδιο του ΟΗΕ υπέρ των Παλαιστινίων
Βέτο, προκειμένου να εμποδίσουν την έγκριση σχεδίου για τη λήψη μέτρων υπέρ της προστασίας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, εμπόδισε η αμερικανική διπλωματία, κάνοντας πράξη τις πρότερες προειδοποιήσεις της.

Το σχέδιο ήταν προϊόν εισήγησης του Κουβέιτ και ερχόταν ως «απάντηση» στην έξαρση της βίας στην περιοχή της Παλαιστίνης, όπου από τις 30 Μαρτίου έχουν σκοτωθεί πάνω από 120 άτομα.
Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το αμερικανικό σχέδιο απόφασης, σύμφωνα με το οποίο τα πολύνεκρα επεισόδια στη Γάζα οφείλονταν στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι τα Ηνωμένα Έθνη κατατρύχονται από ανίατη προκατάληψη σε βάρος του Ισραήλ» αντέδρασε η Αμερικανίδα εκπρόσωπος, Νίκι Χέιλι, καταγγέλλοντας ότι τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «ήταν έτοιμα να ρίξουν το φταίξιμο στο Ισραήλ, αλλά δεν ήταν έτοιμα να το κάνουν στην περίπτωση της Χαμάς».

Δέκα κράτη -μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Γαλλία και η Ρωσία- τάχθηκαν υπέρ του κειμένου που υπέβαλε το Κουβέιτ, ενώ άλλες τέσσερις -Βρετανία, Αιθιοπία, Πολωνία, Ολλανδία- απείχαν.
Σε ό,τι αφορά το αμερικανικό σχέδιο απόφασης, οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα που το στήριξε, καθώς 11 απείχαν και δύο –Κουβέιτ και Ρωσία- το καταψήφισαν.
    naftemporiki.gr
 2/6/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin