Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Άσαντ: Αποφεύχθηκε απευθείας αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία

Αποφεύχθηκε απευθείας αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ απείλησε σήμερα να προσφύγει στη βία κατά των αραβοκουρδικών δυνάμεων που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, για να ανακτήσει τον έλεγχο των περιοχών που ελέγχουν αυτές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, η οποία μεταδόθηκε σήμερα, ο Άσαντ υπογραμμίζει επίσης ότι μια απευθείας αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ αποφεύχθηκε στη Συρία, όπου οι δύο μεγάλες δυνάμεις επεμβαίνουν στη σύγκρουση.

Ο πρόεδρος Άσαντ επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την δύναμη που αποτελείται από Κούρδους και Άραβες μαχητές και υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, αλλά "αν αυτό δεν προχωρήσει, θα απελευθερώσουμε τα εδάφη (που κατέχουν) με τη βία", σημείωσε.

"Οι Αμερικανοί θα πρέπει να φύγουν, με κάποιον τρόπο θα φύγουν", υπογράμμισε επίσης ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: "Πήγαν στο Ιράκ χωρίς καμία νομική βάση, και δείτε τι τους συνέβη. Πρέπει να πάρουν το μάθημα αυτό. Το Ιράκ δεν είναι η εξαίρεση και η Συρία δεν είναι η εξαίρεση. Ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο τους ξένους στην περιοχή αυτή", τόνισε.
    protothema.gr
 1/6/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin