Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Fitch για Ιταλία: Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα αυξάνει τους δημοσιονομικούς κινδύνους

Ιταλία: Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα αυξάνει τους δημοσιονομικούς κινδύνους
Η συμφωνία των δύο ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων της Ιταλίας - Κίνημα των Πέντε Αστέρων και Λέγκα - για το πλαίσιο πολιτικής που θα ακολουθήσουν αυξάνει τους κινδύνους στο πιστωτικό προφίλ της χώρας, ιδίως μέσω της δημοσιονομικής χαλάρωσης και της πιθανής ζημιάς στην εμπιστοσύνη, εκτιμά η Fitch Ratings σε ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα πριν τις ανακοινώσεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Ο οίκος σημειώνει στην ανάλυση του ότι ο πολιτικός κίνδυνος ήταν βασικός παράγοντας στην υποβάθμιση της Ιταλίας σε 'BBB'/Stable τον Απρίλιο του 2017.

Αναφέρει ακόμα ότι είχε επισημάνει την αυξανόμενη επιρροή του λαϊκισμού και ευρωσκεπτικισμού μετά τις φετινές εκλογές, όταν επιβεβαίωσε την αξιολόγηση στις 16 Μαρτίου.

Ο οίκος αναφέρει ότι το τελευταίο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει ορισμένες προτάσεις από το προσχέδιο που είχε διαρρεύσει νωρίτερα, οι οποίες μεταξύ άλλων, προέβλεπαν τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την έξοδο χωρών από την Ευρωζώνη.
 zougla.gr
 21/5/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin