Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Εν αναμονή του επόμενου Eurogroup. - Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις
Το ζήτημα της επικύρωσης ή όχι της τεχνικής συμφωνίας για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης μέχρι τη διεξαγωγή του Eurogroup της 24ης Μαΐου στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις προσεχείς ημέρες, έπειτα και από την αναμενόμενη άφιξη των θεσμών στην Αθήνα που θα ξεκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα.


Οι επικεφαλής θα μπουν στη διαπραγμάτευση από την Τετάρτη, δεδομένου ότι για τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Euro Working Group, στο οποίο η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η αποστολή των θεσμών θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι την Κυριακή, κάτι που σημαίνει ότι ο κύριος όγκος των διαβουλεύσεων και η διερεύνηση της δυνατότητας επίτευξης συμφωνίας θα πρέπει να γίνει σε τέσσερα εικοσιτετράωρα: από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο.

Στις 24 Μαΐου όλοι οι πρωταγωνιστές της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup.


  • Στο μεταξύ, μήνυμα στην Αθήνα ότι θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στα ΝΕΑ.


«Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο. Φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη.

Από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων κα των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία« δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις.
  elzoni.gr
 14/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin