Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Εκλογές εδώ και τώρα ζητεί η αντιπολίτευση

έχει πια τελειώσει πολιτικά
Η διεξαγωγή εκλογών και το πότε ακριβώς θα γίνει απασχολεί αρκετά την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Από την μία ο πρωθυπουργός και από την άλλη οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ακονίζουν τα νύχια τους με τους δεύτερους να βρίσκονται πλέον σε προεκλογικό ρυθμό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση της Ν.Δ. όσο και το Κίνημα Αλλαγής απαιτούν κάλπες και μάλιστα άμεσα, την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει σε κάθε τόνο ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ φαίνεται να εξετάζει ακόμη και διπλές κάλπες τον Οκτώβριο του 2019.

Παράλληλα, ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «έχει πια τελειώσει πολιτικά». «Ο κ. Τσίπρας έχει κουραστεί και έχει κουράσει ο ίδιος, έχει τελειώσει πια πολιτικά κι έχει κάνει ήδη αρκετή ζημιά στη χώρα, για να μένει κι άλλο» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεσα εκλογές.

Εκλογές ζητά πλέον και το Κίνημα της Αλλαγής. Η επικεφαλής του κινήματος, Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε μέσα στην περασμένη εβδομάδα δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, που όπως είπε έχει γκρεμίσει τις γέφυρες συνεννόησης και δεν ενημερώνει τα κόμματα για το κυβερνητικό μεταμνημονιακό σχέδιο, και διατύπωσε δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες το αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Να μην υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν». Aυτό είναι το μήνυμα, που στέλνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ενώ επιβεβαιώνει ότι μετά το πρόγραμμα θα ακολουθήσει ενισχυμένη εποπτεία.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Σεντένο εξηγεί πως ενισχυμένη εποπτεία σημαίνει πιο σφιχτή επιτήρηση, η οποία και δικαιολογείται από το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Αναφορικά με τις επίμονες διαφωνίες των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το θέμα αυτό, σημειώνει πως θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν, ώστε το Ταμείο τελικά να έχει συμμετοχή και σε επίπεδο χρηματοδότησης.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup είναι να αναλάβει η Αθήνα πλήρως την «κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να μην υπάρξει σε επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές του παρελθόντος. Καλεί δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συμφωνήσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.΄
 elzoni.gr
 7/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin