Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σκοπιανό : Στις Βρυξέλλες το νέο ραντεβού για το ονοματολογικό

Στις Βρυξέλλες το νέο ραντεβού για το ονοματολογικό
Ολοκληρώθηκε ο β’ γύρος διαβουλεύσεων του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των διαβουλεύσεων ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, τόνισε πως οι συζητήσεις εντατικοποιούνται.

«Οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ο διάλογος των δύο υπουργών θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες», σημείωσε ο κ. Νίμιτς.

Σύμφωνα με τον Μάθιου Νίμιτς «η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση».

«Είχαμε συναντήσεις χθες και σήμερα, μιάμιση ημέρα συνομιλιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς, τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική λύση των θεμάτων, αλλά και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας και εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν», πρόσθεσε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.
    naftemporiki.gr
 25/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin