Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Το ακριβότερο ρεύμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει η Ελλάδα

Το ακριβότερο ρεύμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει η Ελλάδα
Την ώρα που εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες παραμένουν μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.


Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, 2 στους 10 Έλληνες αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, ανάμεσά τους και τους λογαριασμούς ενέργειας, ωστόσο η κατανάλωση ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης των Ελλήνων καταναλωτών για τα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας και αυτός είναι ο βασικός στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης που ξεκινά σήμερα και στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η κατανάλωση ενέργειας παρουσιάζει αύξηση στην Ελλάδα, παρότι η χώρα βρίσκεται ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι ακριβότερη από αυτή των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη –αν και φθηνότερη από αυτήν των δυτικών κρατών-μελών.
  capital.gr
 23/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin