Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Υπέρ της μεταφοράς του ΦΑ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ο Ακκιντζί

Υπέρ της μεταφοράς του ΦΑ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ο Ακκιντζί
Υπέρ της μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, τάχθηκε εκ νέου ο Μουσταφά Ακκιντζί.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αναστασιάδη - Τσίπρα - Νετανιάχου, ότι εντός του 2018 θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία για την προώθηση κατασκευής του αγωγού EastMed, ο Ακκιντζί ανέφερε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα εξυπηρετηθεί, μόνο με τη μεταφορά του φυσικού αερίου με αγωγό μέσω της Τουρκίας.

 Μία τέτοια εξέλιξη, είπε, θα συμβάλει και στην προσπάθεια επίτευξης λύσης στο κυπριακό.
Σύμφωνα με τον Ακκιντζί, δεν είναι δυνατόν να συμβάλει κανείς στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Κύπρου, αποκλείοντας τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία.

 Επανέλαβε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο, προσθέτοντας ότι θα ήταν εύλογο να γίνει διαχείριση του ζητήματος στη βάση του κοινού οφέλους και να μεταφερθεί το φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας με τρόπο φθηνό και γρήγορο.

 Εάν αυτό δεν γίνει, είπε ο κατοχικός ηγέτης, θα προστεθεί ένα νέο λάθος, σε αυτό που έγινε πριν απο 14 χρόνια, όταν η Νότια Κύπρος, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

 Ο Ακκιντζί ισχυρίστηκε επίσης ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι επιτύχουν να μεταφέρουν το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αποκλείοντας την Τουρκοκυπριακή πλευρά και την Τουρκία, θα τερματιστεί το κίνητρο που έχουν για λύση. Μία τέτοια εξέλιξη πρόσθεσε, θα εξυπηρετήσει τη διχοτόμηση στην Κύπρο.
  riknews.com.cy
 9/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin