Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Η ΕΤΑ ανακοίνωσε με επιστολή ότι «διέλυσε όλες τις δομές της»

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ ανακοίνωσε ότι «διέλυσε όλες τις δομές της», μετά από δεκαετίες φονικών επιθέσεων, σε μια επιστολή που χρονολογείται από τις 16 Απριλίου αλλά δημοσιεύτηκε σήμερα στη διαδικτυακή ισπανική εφημερίδα eldiario.es.


«Η ΕΤΑ αποφάσισε να βάλει τέλος στον ιστορικό κύκλο της και στη λειτουργία της, βάζοντας τέλος στη διαδρομή της. Κατά συνέπεια, η ΕΤΑ διέλυσε πλήρως όλες τις δομές της και θεωρεί ότι η πολιτική πρωτοβουλία της τερματίστηκε», αναφέρει σε αυτήν την επιστολή, που είναι γραμμένη στη γλώσσα των Βάσκων και φέρει το έμβλημα της οργάνωσης.

Ένα στέλεχος της βασκικής κυβέρνησης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η επιστολή δεν συνιστά την επίσημη, οριστική ανακοίνωση της διάλυσης της οργάνωσης που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διευκρίνισε ότι αναμένει πως αυτό θα γίνει αύριο, πιθανότατα με ένα βίντεο που θα σταλεί στο BBC.
 newsbeast.gr
 2/5/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin