Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Βρυξέλλες: 2η διάσκεψη ΕΕ- ΟΗΕ για Συρία

2η διάσκεψη ΕΕ- ΟΗΕ για Συρία
Ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, η διήμερη 2η διάσκεψη για τη Συρία, υπό την ΕΕ και τον ΟΗΕ, με θέμα "Στήριξη του μέλλοντος της Συρίας και της περιοχής".


Η διάσκεψη συγκεντρώνει συμμετέχοντες από περισσότερες από 85 χώρες και οργανώσεις σε υπουργικό επίπεδο για να συζητήσουν όλες τις βασικές πτυχές της κρίσης της Συρίας: Πολιτική, ανθρωπιστική και περιφερειακή διάσταση. Θα επιδιώξει δε να διατηρήσει τη διεθνή δέσμευση στην παροχή βοήθειας στον συριακό λαό και τις κοινότητες υποδοχής.

Η Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι θα προεδρεύσει από κοινού της Διάσκεψης εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Διαπραγματεύσεις Γειτονίας και Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν και τον Χρήστο Στυλιανίδη, Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων. Για τον ΟΗΕ αναμένεται να παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Mark Lowcock, ο Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Staffan de Mistura, ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi και ο Achim Steiner, διαχειριστής του προγράμματος ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Την πρώτη ημέρα της διάσκεψης (24 Απριλίου) θα συγκεντρωθούν περίπου 200 ΜΚΟ από τη Συρία και την περιοχή, για διάλογο με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, τους Υπουργούς των χωρών υποδοχής προσφύγων και τους διεθνείς δωρητές στο κτήριο Charlemagne, παρουσία του Επιτρόπου Χαν και του Επιτρόπου Στυλιανίδη. Οι δύο πρωινές συνεδριάσεις θα αφιερωθούν στην προστασία των προσφύγων στην περιοχή και στην πρόσβαση και παροχή βοήθειας. Το απόγευμα, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε περισσότερο μακροπρόθεσμες πτυχές, όπως είναι η νεολαία και η εκπαίδευση και η περιεκτική οικονομική και κοινωνική περιφερειακή ανάπτυξη....
  Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews
 24/4/18
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin