Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Εφαρμογή του ψηφίσματος για κατάπαυση του πυρός σε όλη τη συριακή επικράτεια ζητεί το Συμβούλιο Ασφαλείας

Εφαρμογή του ψηφίσματος για κατάπαυση του πυρός σε όλη τη συριακή επικράτεια
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε σήμερα την εφαρμογή ενός ψηφίσματος για εκεχειρία σε όλη τη συριακή επικράτεια, εκφράζοντας την ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, δήλωσε ο πρέσβης της Ολλανδίας των ΗΕ, Κάρελ Βαν Όστερομ, πρόεδρος του ΣΑ για τον Μάρτιο.


«Συζητήθηκε η κατάπαυση των εχθροπραξιών. Το ΣΑ επανέλαβε την έκκλησή του για εφαρμογή του ψηφίσματος 2401», τόνισε ο Βαν Όστερομ, μετά την κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωσή του στο ΣΑ για την κατάσταση στη Συρία, που συγκλήθηκε έπειτα από αίτημα της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου, το 15μελες ΣΑ ομοφώνως απαίτησε μια εκεχειρία 30 ημερών σε όλη τη Συρία. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters- protothema.gr
 7/3/18
-

1 σχόλιο:

  1. Σε απόσταση τεσσάρων χιλιο μέτρων από την πόλη Αφρίν στα βόρεια της Συρίας βρίσκονται οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ομάδες των ανταρτών από την Συρία, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
    Ο τουρκικός στρατός και οι ανταρτικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το βορειοανατολικό άκρο της πόλης Αφρίν κι έξι χιλιομέτρων από το βόρειο σύνορό της, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin