Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ερντογάν για τις γεωτρήσεις: Χωρίς τη συγκατάθεση μας δεν γίνεται τίποτα!

Χωρίς τη συγκατάθεση μας δεν γίνεται τίποτα!
Το επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ απέδειξε ότι χωρίς τη συγκατάθεση του ψευδοκράτους και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι το ίδιο ενδεχομένως θα θέλει να κάνει και η Γαλλία με την Total και οι Ηνωμένες Πολιτείες με την ExxonMobil.

Δεν είναι δυνατόν όμως, απείλησε, να επιτραπεί η παραβίαση των δικαιωμάτων ψευδοκράτους και Τουρκίας, που πηγάζουν, ισχυρίστηκε, από το διεθνές δίκαιο.

Αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν για την κρίση στην Κυπριακή Αόζ, ο Γάλλος Πρόεδρος του ζήτησε να είναι πιο ήπιος στο θέμα της Κύπρου. Του εξήγησε, οπως είπε, ότι η Τουρκία συμπεριφέρθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Και ο βορράς και ο νότος, κατά την έκφρασή του, έχουν  δικαίωμα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που θα εντοπιστεί.

Σε αυτό το σημείο, πρόσθεσε, η Τουρκία δεν αποδέχεται κάποιοι να κινούνται μονομερώς. Αν ο Αναστασιάδης, είπε περιφρονητικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέλει να συμπεριφέρεται ειλικρινώς, πρέπει να ξεκαθαρίσει με διαπραγματεύσεις με το ψευδοκράτος με ποιούς και πώς θέλει να κάνει τις εργασίες έρευνας. Οι γεωτρήσεις, είπε, πρέπει να γίνουν μαζί και το προϊόν που θα εξορυχθεί, πρέπει να διαμοιραστεί.
 riknews.com.cy
 3/3/18
-

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin