Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η Κύπρος προχωρά με τον ενεργειακό της σχεδιασμό

Η Κύπρος προχωρά με τον ενεργειακό της σχεδιασμό
Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση προχωρά με τον ενεργειακό της σχεδιασμό όπως έχει αυτός προγραμματιστεί, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για πώληση Φυσικού Αερίου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Συνεδρίου Eastern Mediterranean Gas Conference, που διοργανώνει η  Gulf Publishing Company, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο κατά το οποίο έχουν παρουσιαστεί πολύ ενδιαφέροντα θέματα, και ιδιαίτερα αυτό που παρουσίασε ο δεύτερος τη τάξει της εταιρείας ΕΝΙ και υπεύθυνος για το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας παγκοσμίως.

«Ως Κυβέρνηση, ως κράτος, έχουμε επιβεβαιώσει τη δέσμευσή μας να ακολουθήσουμε τη στρατηγική που έχουμε χαράξει σε όλα τα θέματα, στα ερευνητικά θέματα, στα γεωπολιτικά θέματα, σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει ο σχεδιασμός, αλλά βεβαίως και στο θέμα της αξιοποίησης των ανακαλύψεων, είτε αυτών που έχουμε ενώπιον μας σήμερα σε Αφροδίτη, Καλυψώ, αλλά και πιθανών μελλοντικών ανακαλύψεων», είπε.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε η Κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες στην Αίγυπτο για την πώληση του φυσικού αερίου του Αφροδίτη και είναι δεσμευμένη να εργαστεί στενά με τις εταιρείες, τις κοινοπραξίες αλλά και με τις χώρες της περιοχής για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
 riknews.com.cy
 21/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin