Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ, προετοιμάζουν τη Σύνοδο αποχώρησης του ΗΒ

Σύνοδο αποχώρησης του ΗΒ
Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων του άρθρου 50, σε μορφή ΕΕ27, θα κληθεί σήμερα να εξετάσει το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, μετά και την ολοκλήρωση χθες των συνομιλιών Μπαρνιέ - Ντέιβις στις Βρυξέλλες.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν το κείμενο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (επίσης σε σύνθεση άρθρου 50) που θα διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου 2018, όπου οι ηγέτες της ΕΕ των 27 θα εγκρίνουν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Οι Υπουργοί θα ενημερωθούν επίσης από τον κύριο διαπραγματευτή της Επιτροπής Μ.Μπαρνιέ σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πλαίσιο για μια μελλοντική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο θα υιοθετηθούν από τους ηγέτες της ΕΕ των 27 και θα χρησιμεύσουν ως εντολή για τον διαπραγματευτή της ΕΕ να αρχίσει συζήτηση με το Ηνωμένο Βασίλειο επί του πλαισίου αυτής της μελλοντικής σχέσης με στόχο την επίτευξη κοινής συνολικής κατανόησης.
  riknews.com.cy
 20/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin