Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ενεργοποίηση της Ε.Ε. για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ενεργοποίηση της Ε.Ε. για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία αναμένεται να απασχολήσει τη Σύνοδο Ε.Ε.-Toυρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας την ερχόμενη Δευτέρα.


Σε ανταπόκριση της «Handelsblatt» με τίτλο «Η Μέρκελ καταβάλλει προσπάθειες ώστε ο Ερντογάν να αποφυλακίσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι η καγκελάριος προσπαθεί να μεσολαβήσει στην υπόθεση των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και ότι το θέμα αυτό θα απασχολήσει την προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου Σύνοδο Ε.Ε.-Toυρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας. 

«Η υπόθεση δεν επιβαρύνει μόνο τις σχέσεις μεταξύ των δύο νατοϊκών εταίρων, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Επισκιάζει επίσης την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας». 

Η εφημερίδα στη συνέχεια τονίζει ότι στις προσπάθειες για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων παρεμβαίνει πλέον και η Μέρκελ, κάνοντας μνεία στο τηλεφώνημα που, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, είχε η καγκελάριος την περασμένη εβδομάδα με τον Τούρκο πρόεδρο για το ζήτημα αυτό. 

«Το πώς αντέδρασε ο Ερντογάν δεν έχει γίνει γνωστό» σημειώνει η Handelsblatt.
  zougla.gr
 22/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin