Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σε επιφυλακή στο νομό Έβρου για τους «φουσκωμένους» ποταμούς

Σε επιφυλακή στο νομό Έβρου
Σε… αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι υπεύθυνοι των Αρχών στον νομό Έβρου, λόγω της ανόδου των υδάτων στους ποταμούς του Έβρου, του Άρδα και του Ερυθροποτάμου.


«Η στάθμη των νερών στο Πύθιο Διδυμοτείχου, με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα και όριο συναγερμού τα 5,70 μ., ανήλθε στα 4,85 μ., ενώ στο «Πέταλο» στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, αγγίζει τα ήδη 5,51 μ., με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ, δηλαδή δίπλα στο όριο συναγερμού που είναι τα 6 μέτρα», διευκρίνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Όπως εξήγησε, «ήδη, έχουμε μεγάλες παροχετεύσεις από τον Εργίνη και τον Τούντζα στο βόρειο τμήμα από την Τουρκία και σταθερές παροχετεύσεις νερού από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ στη Βουλγαρία, της τάξης των 300-350 κυβικών μέτρων».

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε ότι «προς το παρόν δεν θορυβούν οι παροχετεύσεις από τη Βουλγαρία», συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «μπορεί να δημιουργήσουν θέμα σε συνδυασμό και συνάρτηση με τις κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη γείτονα τις επόμενες ημέρες (σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας που θα οδηγήσει σε λιώσιμο των πάγων)».
 newsbeast.gr
 5/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin