Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Koμισιόν: Αναθεώρηση νομοθεσίας για πόσιμο νερό

Αναθεώρηση νομοθεσίας για πόσιμο νερό
Την αναθεώρηση της κοινοτικής νομοθεσίας για την πρόσβαση των Ευρωπαίων σε καλής ποιότητας πόσιμο νερό, περιλαμβάνοντας στον κατάλογο με τις απαγορευμένες ουσίες την Legionella και τα χλωρικά άλατα, αλλά και δημοσιοποιώντας στο διαδίκτυο υποχρεωτικά τις πληροφορίες γύρω από την ποιότητα του νερού ανα περιοχή, προτείνει η Κομισιόν.


Συγκεκριμένα, η Κομισιόν στη βάση συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα ζητήσει την τροποποίηση της κοινοτικής νομοθεσίας ώστε να προβλέπει υποχρέωση για τα κράτη μέλη να βελτιώσουν την πρόσβαση για όλους τους πολίτες, ιδίως για τις ευάλωτες και περιθωριοποιημένες ομάδες που επί του παρόντος έχουν δύσκολη πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει εγκαταστάσεις για πρόσβαση σε πόσιμο νερό σε δημόσιους χώρους, εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την ποιότητα του τοπικού νερού και ενθάρρυνση των διοικήσεων και των δημόσιων κτιρίων να παρέχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
  riknews.com.cy
 1/2/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin