Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «θεμιτό στόχο» όποιον βοηθά τους Kούρδους

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «θεμιτό στόχο»
Η τουρκική προεδρία ξεκαθάρισε σήμερα πως η Άγκυρα θεωρεί «θεμιτό στόχο» όποια ομάδα προστρέξει σε βοήθεια των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής που θέλει να εκδιώξει από τον συριακό θύλακο Αφρίν (βορειοδυτικά).


Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προειδοποίηση αυτή απευθύνεται την επομένη της διείσδυσης στην Αφρίν μιας αυτοκινητοπομπής δυνάμεων φιλικών στο συριακό καθεστώς που ήρθαν να συνδράμουν τις YPG αλλά απωθήθηκαν αμέσως, σύμφωνα με την Άγκυρα, από πυρά του τουρκικού πυροβολικού.

«Μπορούν να επιχειρήσουν πάλι μια παρόμοια απόπειρα σήμερα ή αύριο; Είναι πιθανό. Γι΄αυτό τον σκοπό ελήφθησαν προφυλάξεις. Κάθε μέτρο υποστήριξης στις YPG σημαίνει πως εκείνος που το παίρνει βάζει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με την τρομοκρατική οργάνωση και γίνεται για εμάς θεμιτός στόχος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.
 newsbeast.gr
 21/2/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin