Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ρωσία: Πολεμικά αεροσκάφη στέλνει ο Μεντβέντεφ σε διαφιλονικούμενο νησί κοντά στην Ιαπωνία

Κουρίλες
Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενέκρινε την ανάπτυξη ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών σε ένα διαφιλονικούμενο νησί κοντά στην Ιαπωνία, επιταχύνοντας τη στρατιωτικοποίηση της περιοχής σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Μόσχας με το Τόκιο είναι τεταμένες λόγω της ανάπτυξης ενός πυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ.


Σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη, ο Μεντβέντεφ επέτρεψε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας να χρησιμοποιήσει ένα πολιτικό αεροδρόμιο στο νησί Ιτούρουπ, όπως το αποκαλεί η Ρωσία, ή Ετορούφου, όπως το αποκαλεί η Ιαπωνία, για τα πολεμικά αεροσκάφη του.

Το νησί ήταν ένα από τα τέσσερα που κατέλαβαν οι σοβιετικές δυνάμεις στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και βρίσκεται ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής του Χοκάιντο, της μεγαλύτερης ιαπωνικής νομαρχίας. Η διαμάχη για τα νησιά, γνωστά ως Κουρίλες στη Ρωσία και ως Βόρειες Περιοχές στην Ιαπωνία, είναι τόσο έντονη ώστε η Μόσχα και το Τόκιο δεν έχουν υπογράψει ακόμη ειρηνευτική συμφωνία για το τέλος του πολέμου.
  zougla.gr
  3/2/18
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin