Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πουτζδεμόντ: Δεν υπάρχει λόγος να μην κυβερνήσω από το Βέλγιο

Με αυτό τον τρόπο ο Πουτζδεμόντ είπε πως θα αποφύγει τον εγκλεισμό του σε φυλακή
Τη διαβεβαίωση ότι μπορεί να διοικεί την Καταλονία από το Βέλγιο έδωσε ο αυτονομιστής ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόντ, πηγαίνοντας για ακόμα μια φορά κόντρα στις προειδοποιήσεις της ισπανικής κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος της περιφέρειας εξ' αποστάσεως.


Με αυτό τον τρόπο ο Πουτζδεμόντ είπε πως θα αποφύγει τον εγκλεισμό του σε φυλακή, καθώς διώκεται από τη δικαιοσύνη και θα μπορέσει να ενεργεί ελεύθερος ως πρόεδρος.

«Στη φυλακή δεν θα μπορούσα να απευθυνθώ στον κόσμο ούτε να γράφω ούτε να δέχομαι επισκέπτες... Ο μόνος τρόπος είναι να μπορώ να συνεχίσω να το κάνω με ελευθερία, με ασφάλεια. Δεν μπορώ να ενεργώ ως πρόεδρος (της περιφέρειας) αν είμαι φυλακισμένος», εξήγησε ο Πουτζδεμόντ σε συνέντευξή του στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό Catalunya Radio από το Βέλγιο, όπου αυτοεξορίστηκε μαζί με πρώην υπουργούς του.

«Είναι προφανές πως δεν έχουμε τις καταστάσεις κανονικότητας που θα θέλαμε, αλλά δυστυχώς θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να το κάνω από το ισπανικό κράτος, όπου θα είμαστε στη φυλακή... παρά να το κάνω από εδώ», εξήγησε.

«Σήμερα, τα μεγάλα επιχειρηματικά, πανεπιστημιακά ή ερευνητικά σχέδια διευθύνονται κυρίως, επίσης, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών εξ' αποστάσεως», πρόσθεσε.
  in.gr
 19/1/18
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin