Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Τους επόμενους μήνες τα νέα ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ
Σβήνουν – γράφουν οι οικονομολόγοι και οι ειδικοί σύμβουλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς, μέσα στους επόμενους μήνες, η ΕΕ θα παρουσιάσει τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα – ευρέως γνωστά ως ΕΣΠΑ – που θα ενεργοποιηθούν μετά το 2020.


Τα ΕΣΠΑ νέας γενιάς εντάσσονται στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για μετά το 2020, το οποίο αποτελεί τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της ΕΕ είναι τα νέα ΕΣΠΑ να σχεδιαστούν έτσι ώστε να παράγουν αποτελέσματα στα σημαντικότερα ζητήματα, σε τομείς όπου μπορεί να επιτύχει περισσότερα από τα κράτη-μέλη όταν αυτά ενεργούν μεμονωμένα. Για τον σκοπό αυτό θα αξιολογηθεί προσεκτικά τι λειτούργησε ικανοποιητικά στο παρελθόν και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί στο μέλλον.

Η διαβούλευση, που έχει ξεκινήσει, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της διαδικασίας και έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με το πώς θα αξιοποιηθεί καλύτερα κάθε ευρώ του προϋπολογισμού της ΕΕ.
  newsbeast.gr
 27/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin