Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ισραήλ: Να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο που καθιστά ποινικό αδίκημα τη χρήση του όρου «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου»

Βενιαμίν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση του Ισραήλ κατηγόρησε το Σάββατο αυτήν της Πολωνίας ότι αποπειράται να «παραχαράξει την ιστορία», μία ημέρα μετά την ψήφιση από την πολωνική κάτω Βουλή ενός σχεδίου νόμου που συνδέεται με το Ολοκαύτωμα και μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα που επισύρει φυλάκιση τη χρήση του όρου «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου».


Ο νόμος προβλέπει την επιβολή ποινής φυλάκισης έως και τριών ετών σε βάρος των Πολωνών και των ξένων που χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο όταν αναφέρονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης που είχαν εγκαταστήσει οι ναζί στην Πολωνία όταν είχαν επιβάλει στρατιωτική κατοχή στη χώρα το 1939, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για να τεθεί σε ισχύ, το κείμενο πρέπει να ψηφιστεί επίσης από τη Γερουσία και να υπογραφτεί από τον Πολωνό πρόεδρο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή το βράδυ του Σαββάτου στην πρεσβεύτρια του Ισραήλ στη Βαρσοβία να συναντηθεί το ταχύτερο δυνατόν με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι «για να του εκφράσει την σθεναρή αντίθεσή (του) σε αυτόν τον νόμο», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.
   zougla.gr
 28/1/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin