Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Στόλτενμπεργκ: Ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μόνο με λύση για το όνομα

Ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μόνο με λύση για το όνομα
Η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μόνο εφόσον επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, διαμήνυσε ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, επιμένοντας πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β’».


«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ, παρά μόνο εάν λύσει το ζήτημα του ονόματος. Έχει ειπωθεί αρκετές φορές, πρώτα στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, το επαναλάβαμε στην Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία το 2014 και στην Βαρσοβία το 2016.

Έτσι, λοιπόν, δεν υπάρχει "σχέδιο Β" για να μπει η χώρα στο ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει τρόπος να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος» ανέφερε κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντησή τους στα Σκόπια.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ λαμβάνει τις αποφάσεις του με ομοφωνία και εάν ένα κράτος εμποδίσει με την ψήφο του μία απόφαση, τότε αυτή δεν μπορεί να ληφθεί.
 naftemporiki.gr
 18/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin