Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Παλαιστίνη: H μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα κατέστρεφε την ειρηνευτική διαδικασία

η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ
Η παλαιστινιακή προεδρία προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η αναγνώριση από μέρους των ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως της πρωτεύουσας του Ισραήλ ή η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως της πρωτεύουσας του Ισραήλ «θα κατέστρεφε την ειρηνευτική διαδικασία».

«Η αναγνώριση από τους Αμερικανούς της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ έχουν το ίδιο επίπεδο κινδύνου για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας και θα ωθήσουν την περιοχή σε αστάθεια», δήλωσε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα.

Η προειδοποίηση αυτή του εκπροσώπου της προεδρίας της παλαιστινιακής αρχής καταγράφεται ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα αν θα μεταφερθεί η όχι η πρεσβεία της χώρας του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
  zougla.gr
 2/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin