Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Θέμα επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης θέτει ανοικτά ο Erdogan

Θέμα επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης
Σε εμπρηστικές δηλώσεις λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, θέτοντας ανοικτά θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Επίσης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι "σε 15-20 μέρες οι πραξικοπηματίες θα εκδίδονταν στην Τουρκία". Αλλά δυστυχώς βρίσκονται ακόμα εδώ".

Όσον αφορά την Συνθήκη της Λωζάνης, ο Erdogan εξέφρασε την άποψη ότι οι συνθήκες θα πρέπει συν το χρόνω να επικαιροποιούνται και πως η συζήτηση για την αναθεώρηση της συγκεκριμένης συνθήκης θα πρέπει να αφορά "τα πάντα"

"Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν περιβάλλει μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την περιοχή. Αυτή η Συνθήκη αφορά ολόκληρη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού, πιστεύω ότι συν τω χρόνω, όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση. Και η Λωζάνη, με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, χρειάζεται μια επικαιροποίηση.  Αυτή η επικαιροποίηση  δεν αφορά μόνο την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής, ωστόσο προφανώς υπάρχουν όλοι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται για το τι ακριβώς πρόκειται", είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε "Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε".
 capital.gr
 6/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin