Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Το Eυρωκοινοβούλιο ενέκρινε την έναρξη της επόμενης φάσης για το Brexit

Το Eυρωκοινοβούλιο
Την υποστήριξή του στην έναρξη της επόμενης φάσης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για το Brexit διακήρυξε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμά του για το Brexit, όπου σημείωσε ότι έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος κατά τις διαπραγματεύσεις. Είναι ένα σημαντικό στάδιο που επιτρέπει να περάσουμε στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Αντόνιο Ταγιάνι.

Από τους 686 ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο και έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 556 ψήφισαν υπέρ, 62 κατά και 68 απείχαν σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ευρωβουλευτές συνιστούν ως εκ τούτου στους 27 ηγέτες της ΕΕ (εκτός Βρετανίας) να αποφασίσουν την Παρασκευή, κατά τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, το πέρασμα στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Επιμένουν πως η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ, όπως εκφράστηκαν στη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή με τις Βρυξέλλες. Στο ψήφισμά τους εκφράζουν επίσης σαφώς τη δυσαρέσκειά τους για τις αντιφατικές δηλώσεις, την Κυριακή, του Βρετανού υπουργού για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.
 newsbeast.gr
 13/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin