Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης ανώτατου στελέχους CIA

ο Φούλερ κατά το πραξικόπημα βρισκόταν στην Τουρκία
Τεντώνει ακόμη περισσότερο το σχοινί στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Άγκυρας, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης ανώτατου στελέχους της CIA, του Γκράχαμ Φούλερ.


Το ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, επισημαίνοντας ότι βρήκε στοιχεία για τις σχέσεις του Φούλερ με τον πρώην εμπειρογνώμονα της CIA Χένρι Τζακ Μπάρκεϊ και άλλα άτομα που διαδραμάτισαν ρόλο στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Σε βάρος του Φούλερ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης, με την επισήμανση ότι κατά το πραξικόπημα βρισκόταν στην Τουρκία και αμέσως μετά εγκατέλειψε τη χώρα.

Σε περίπτωση σύλληψής του, θα μεταφερθεί εντός 24 ωρών στην εισαγγελία Κωνσταντινούπολης.
Ο Γκράχαμ Φούλερ φέρεται να συμμετείχε σε σύσκεψη που οργανώθηκε στις 15-16 Ιουλίου του 2016 σε ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο, από όπου συντονίζονταν οι ενέργειες για το πραξικόπημα. Πάντως μέχρι σήμερα, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αν και για πρώτη φορά η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης αναφέρει ότι ο Φούλερ κατά το πραξικόπημα βρισκόταν στην Τουρκία και αναχώρησε μετά.
 riknews.com.cy
 1/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin