Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΟΗΕ: Αμερικανικό σχέδιο απόφασης για ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας

δεν είναι ακόμη σαφής η θέση της Κίνας
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία ένα σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε από τις ΗΠΑ με στόχο την ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Το σχέδιο απόφασης, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters την Πέμπτη, προβλέπει την απαγόρευση σχεδόν του 90% των εξαγωγών διυλισμένων υποπροϊόντων του πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, επιβάλλοντας ετήσιο όριο 500.000 βαρελιών, αλλά και τον υποχρεωτικό επαναπατρισμό όλων των Βορειοκορεατών μεταναστών εργαζομένων μέσα σε 12 μήνες.

Επίσης προβλέπει τη θέσπιση ορίου στις εξαγωγές αργού στη Βόρεια Κορέα, στα 4 εκατομμύρια βαρέλια τον χρόνο.

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Κίνα να μειώσει δραστικά την προμήθεια πετρελαίου στη γειτονική χώρα με την οποία διατηρεί μια μάλλον δύσκολη συμμαχία.

Το κείμενο διανεμήθηκε στα 15 κράτη μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ την Πέμπτη. Αν και δεν είναι ακόμη σαφής η θέση της Κίνας, είθισται να μη διανέμονται στα άλλα κράτη σχέδια απόφασης για τη Βόρεια Κορέα εάν δεν έχει υπάρξει προηγουμένως συμφωνία της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου.
  [naftemporiki.gr]
 22/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin