Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Die Welt: Επέστρεψε η φτώχεια στη Γερμανία

φτώχεια στη Γερμανία
Στη Γερμανία, σχεδόν το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια άτομα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.


Δεκαέξι εκατομμύρια Γερμανοί απειλούνται από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό. Η συνταξιοδοτική πολιτική των τελευταίων ετών δεν έφερε τίποτα για τους άπορους. Ακόμα και οι δυνητικοί εταίροι της Τζαμάικας βασίζονται περισσότερο ή λιγότερο σε λανθασμένες συνταγές.

Aν και η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται για χρόνια, η απασχόληση είναι σε επίπεδα ρεκόρ και οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν αυξηθεί πρόσφατα σημαντικά, σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού ζει σε επισφαλείς συνθήκες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, 16 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων, η αναλογία των ανθρώπων που πρέπει να πλησιάσουν με λίγα χρήματα αυξάνεται σταθερά.

Η συνταξιοδοτική πολιτική των τελευταίων ετών δεν έχει σταματήσει αυτή την τάση. Και οι έννοιες που παρουσιάζουν τα κόμματα σε έναν πιθανό συνασπισμό της Τζαμάικας συνήθως αγνοούν πλήρως τις αιτίες της φτώχειας των ηλικιωμένων.
  zougla.gr
 9/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin