Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Παυλόπουλος: Ορόσημο για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών Ελλάδας και Τουρκίας η επίσκεψη Ερντογάν

Τη βεβαιότητα πως η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα θα αποτελέσει ορόσημο για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.


Παράλληλα τόνισε πως "αν δεν υπάρχει ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες τότε δεν είναι δυνατό να χτισθεί πραγματική φιλία. Τέτοιες φιλίες- δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω - χτίζονται πάνω στην σταθερή βάση του αμοιβαίου σεβασμού του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου", είπε, μιλώντας στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Βοϊου -Σιάτιστας.

Πρόσθεσε πως "εμείς το εννοούμε αυτό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ζήσουμε ως φίλοι και καλοί γείτονες. Υπ` αυτό το πνεύμα, έχω καλέσει για επίσημη επίσκεψη, μετά μάλιστα από πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα, τον φίλο Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν". ανέφερε.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα "ότι η επίσκεψη αυτή θ` αποτελέσει ορόσημο για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών μας και μάλιστα μέσα σε μια συγκυρία κατά την οποία, καθένας για διαφορετικούς βεβαίως λόγους, δοκιμάζονται, αλλά είναι αποφασισμένοι να υπερβούν την κρίση και να κατακτήσουν το μέλλον που τους αναλογεί και τους αρμόζει".
 Πηγή: ΑΠΕ, riknews.com.cy
 4/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin