Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Αφγανιστάν: ΗΠΑ στοχοθέτησαν εργαστήρια ηρωίνης

ΗΠΑ στοχοθέτησαν εργαστήρια ηρωίνης
Μαχητικά της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας διεξήγαγαν για πρώτη φορά αεροπορικές επιδρομές εναντίον εργαστηρίων παραγωγής ηρωίνης στο Αφγανιστάν με στόχο να πλήξουν τη βασική πηγή εσόδων των Ταλιμπάν, έγινε γνωστό σήμερα από τον επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων.


Σύμφωνα με τον στρατηγό Τζον Νίκολσον, η επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 8 εργαστήρια μετατροπής του οπίου σε ηρωίνη στη Χελμάντ, την «επαρχία της παπαρούνας», η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

«Οι επιδρομές που διεξήχθησαν χθες το βράδυ θα συνεχιστούν προκειμένου να πλήξουμε τους Ταλιμπάν εκεί ακριβώς που τους πονάει» δήλωσε ο στρατηγός Νίκολσον, επικεφαλής της επιχείρησης Resolute Support του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Καμπούλ όπου παρουσίασε αυτήν τη «νέα στρατηγική» κατά της διακίνησης ναρκωτικών, με την οποία χρηματοδοτούνται οι Ταλιμπάν.

Έως τώρα οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυε η αμερικανική πολεμική αεροπορία στοχοθετούσαν τις δυνάμεις των Ταλιμπάν.
  Πηγη: ΑΠΕ, riknews.com.cy
 20/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin