Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Eπικίνδυνη η απόφαση του Τραμπ να μην επικυρώσει τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Eπικίνδυνη η απόφαση του Τραμπ να μην επικυρώσει τη συμφωνία
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καλώντας παράληλλα το Κογκρέσο να επιβάλει αυστηρότερους όρους στη διεθνή συμφωνία, είναι «επικίνδυνη» και «δημιουργεί μια διεθνής κρίση» δήλωσε χθες ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία του 2015.


«Αυτό θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και εκείνα των πιο στενών μας συμμάχων», τόνισε ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε χθες να μην επιβεβαιώσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας του 2015 και κάλεσε το Κογκρέσο να επιβάλει αυστηρότερους όρους στη διεθνή συμφωνία που στοχεύουν να αποτρέψουν το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο Κέρι κάλεσε το Κογκρέσο να «απορρίψει το σχέδιο» του Τραμπ και τους «τρέχοντες νομοθετικούς ελιγμούς που θα διαλύσουν τη συμφωνία οριστικά».
 [zougla.gr]
 14/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin