Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Δυσαρεστημένη η Αγκυρα για περιεχόμενο έκθεσης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών

οηε
Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Αγκυρα για το περιεχόμενο της έκθεσης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.


Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Αννα Ανδρέου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διατυπώνει επικρίσεις για την έκθεση, αναφέροντας ότι δεν αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα οι πραγματικότητες και ότι δεν καλύπτονται οι προσδοκίες της Αγκυρας.

Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο γενικός γραμματέας δεν εννοούσε την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή πλευρά, όταν ανέφερε ότι δεν επιδείχθηκε θάρρος και αποφασιστικότητα τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Κατηγορεί εκ νέου την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ τη θέση της για καθόλου στρατό και εγγυήσεις, χαρακτηρίζοντάς τη μη ρεαλιστική. Αναφέρει επίσης ότι έφτασε η ώρα να δοθεί τέλος στη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να τιμωρείται η πλευρά που προσπάθησε για τη λύση και να επιβραβεύεται εκείνη που εμπόδισε τη λύση.

Αναφέρει επιπλέον ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει ωστόσο να στηρίζει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά.
 riknews.com.cy
 11/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin