Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Brexit: Ανεπαρκή πρόοδο διαπιστώνει ο Τουσκ

Ντάουνινγκ Στριτ
Στη διαπίστωση ότι ακόμα δεν έχει επιτευχθεί η επαρκής εκείνη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit που θα επιτρέψει τη μετάβαση στη δεύτερη φάση των συνομιλιών, δηλαδή επί της μελλοντικής εμπορικής σχέσης Βρετανίας-ΕΕ, προέβη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ από το Λονδίνο.


Ο κ. Τουσκ προέβη σε δηλώσεις εξερχόμενος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά από συνάντηση με την Τερέζα Μέι.

Δήλωσε πάντως «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι θα μπορέσει να σημειωθεί εποικοδομητική πρόοδος μετά από την ομιλία της κ. Μέι στη Φλωρεντία, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετική».

Ο κ. Τουσκ σχολίασε ότι η εντύπωσή του από τη συνάντηση με την Πρωθυπουργό είναι ότι έχει επέλθει το τέλος της φιλοσοφίας με την οποία η Βρετανία ήθελε «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», μία αναφορά σε παλαιότερη τοποθέτηση του νυν Υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Πρόσθεσε δε ότι κανένας δεν πρόκειται να τον πείσει ότι το Brexit είναι καλό και ότι αφήνει περιθώριο για κάτι άλλο πέρα από «διαχείριση της ζημιάς».
  Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 26/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin