Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η Μαδρίτη στέλνει ενισχύσεις στην Καταλονία

Η Μαδρίτη στέλνει ενισχύσεις στην Καταλονία
Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Καταλονία, με τη Μαδρίτη να στέλνει ενισχύσεις στις αστυνομικές δυνάμεις που διαθέτει ήδη στην περιοχή.


Αυτό έγινε γνωστό από ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας που γνωστοποίησε πως σήμερα στέλνει και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία για να διατηρήσουν την τάξη και να διασφαλίσουν ότι δεν θα διεξαχθεί το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Η Καταλονία, που θέλει να διεξαγάγει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου για την απόσχισή της από την Ισπανία, έχει τη δική της αστυνομία, τη Mossos d' Esquadra, αν και η κρατική αστυνομία, Guardia Civil, διαθέτει τμήματα σε όλη την περιοχή και συχνά συνεργάζεται μαζί της. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν αποκάλυψε πόσους περισσότερους αστυνομικούς στέλνει στην περιοχή, όμως ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως 3.000 έως 4.000 έχουν ήδη φθάσει ή βρίσκονται καθ΄οδόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ενωθούν με τους περίπου 5.000 αστυνομικούς που σταθμεύουν σε κανονικές συνθήκες στην Καταλονία και τους περίπου 17.000 αστυνομικούς της καταλανικής αστυνομίας.
  newsbeast.gr
 22/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin