Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Β. Κορέα προς ΗΠΑ: Εσείς κηρύξατε πόλεμο

B-1B Lancer
Ανεβαίνουν κι άλλο οι τόνοι ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, ενώ ο φραστικός πόλεμος ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν χτυπά κόκκινο.
Λίγες ώρες αφότου αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, συνοδευόμενα από μαχητικά, πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγ δήλωσε ότι η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα [όπως την κατάρριψη αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών].

Και αυτό γιατί «ο αμερικανός πρόεδρος έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα με την πτήση αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών».

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα παράσχει επιλογές στον Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλητικές της ενέργειες.

Το Σάββατο ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «κύριος σατανικός πρόεδρος» Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ Κιμ Γιονγκ ουν «άνθρωπο πύραυλο» σε μια αποστολή αυτοκτονίας.

«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του ανθρωπάκου πύραυλου, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter το Σάββατο.
 [in.gr]
 25/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin