Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μέρκελ σύμφωνη με Πούτιν για κυανόκρανους στην ανατολική Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, την ενημέρωσε ότι η Ρωσία είναι σύμφωνη να αποσταλούν κυανόκρανοι [Ρώσοι] του ΟΗΕ στην ανατολική Ουκρανία, και όχι μόνο κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής αλλά και σε περιοχές εκτός αυτής.


«Ο Ρώσος ηγέτης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προτάσεις που διατύπωσε η Άνγκελα Μέρκελ, επεσήμανε ότι είναι έτοιμος να συμπληρώσει τις προτεινόμενες στο ρωσικό σχέδιο απόφασης τις αρμοδιότητες της αποστολής του ΟΗΕ», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι «έχει υπ’ όψιν ότι η προστασία των παρατηρητών του ΟΑΣΕ από τους κυανόκρανους μπορεί να επεκταθεί και εκτός της διαχωριστικής γραμμής , μετά την απόσυρση δυνάμεων και εξοπλισμού και από τις δύο πλευρές και σε αλλά σημεία, όπου η ειδική αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ πραγματοποιεί τις επιθεωρήσεις της με βάση τις συμφωνίες του Μίνσκ».

Στην ανακοίνωση της ρωσικής Προεδρίας αναφέρεται ότι στην συνομιλία του με την Γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε λεπτομερώς στη ρωσική πρόταση για την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ , ενώ συζητήθηκε το θέμα της υλοποίησης των Συμφωνιών του Μινσκ για την διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Η Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, καλωσόρισε τη ρωσική πρόταση για την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην ανατολική Ουκρανία, αλλά επεσήμανε ότι η πρόταση αυτή πρέπει να επεκταθεί.
  [naftemporiki.gr]
 11/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin