Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Αρνήθηκε η Γερμανία να παγώσει περιουσιακά στοιχεία του Γκιουλέν

το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο
Η Γερμανία απέρριψε επίσημο αίτημα της Τουρκίας να παγώσει περιουσιακά στοιχεία μελών του δικτύου του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ και ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ως υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου, γράφει το Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Spiegel.


Η απόφαση αυτή είναι πιθανό να επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τη δήλωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή ότι η Γερμανία πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά στη σύλληψη από την Τουρκία άλλων δύο γερμανών πολιτών με πολιτικές κατηγορίες.

Χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του, το περιοδικό ανέφερε πως η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο στα τέλη Απριλίου να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης και του Γκιουλέν και των μελών της στη Γερμανία. Είχε επισυνάψει κατάλογο με 80 ονόματα, ανέφερε.
   [in.gr]
2/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin