Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κυπριακή ΑΟΖ: Δύο γεωτρήσεις το 2ο εξάμηνο 2018 προγραμματίζει η ExxonMobil

Κυπριακή ΑΟΖ
Δύο γεωτρήσεις προγραμματίζει η ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, όπως δήλωσε σε Διάσκεψη Τύπου την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας για την Ευρώπη, Ρωσία και Κασπία Tristan Aspray. Η εταιρεία εξασφάλισε τον Απρίλιο του 2018, σε συνεργασία με την Qatar Petroleum την άδεια εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το τεμάχιο 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).


Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι τα μελλοντικά βήματα της εταιρείας θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ερευνών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν τα δεδομένα το επιτρέψουν, η εταιρεία να συμμετέχει στην κατασκευή τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στην Κύπρο.

 Όπως ανέφερε, αφού ο ολοκληρώθηκε η απόκτηση τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων, γίνεται προκαταρκτική ‘ταχεία επεξεργασία’ των δεδομένων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική επεξεργασία των γεωφυσικών δεδομένων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
  riknews.com.cy
6/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin