Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Σε διαμερίσματα πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από πλατεία της Ρώμης

Σε διαμερίσματα πρόσφυγες
Μερική λύση βρέθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τη βίαιη εκκένωση της κεντρικής πλατείας Ιντιπεντέντσα της Ρώμης, όπου ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ερυθραία και την Αιθιοπία.


Η χρήση αντλιών νερού και η προτροπή στη βία από ιθύνοντα της αστυνομίας προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα, όμως, στο τέλος των επεισοδίων, ένας από τους αστυνομικούς αγκάλιασε μια από τις γυναίκες που δεν ήξεραν, ουσιαστικά, πού να περάσουν τη νύχτα.

Σήμερα, ο δήμος της Ρώμης έκανε γνωστό ότι 40 πρόσφυγες που είναι σε κατάσταση μεγαλύτερης δυσκολίας πρόκειται να φιλοξενηθούν σε έξι διαμερίσματα, τα οποία διετέθησαν από την εταιρία στην οποία ανήκε και το κτίριο της πλατείας Ιντιπεντέντσα, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια. Στην πρώτη αυτή φάση, η φιλοξενία θα διαρκέσει έξι μήνες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο της Αιώνιας Πόλης.
 [ in.gr]
25/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin