Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ψευδοκράτος: Εξετάζει Βήματα για Ενεργειακή Συνεργασία με Ισραήλ και Τουρκία

θέμα μεταφοράς του φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη
Βήματα προκειμένου να υπάρξει μια ενεργειακή συνεργασία μεταξύ κατεχομένων-Τουρκίας-Ισραήλ εξετάζει ο λεγόμενος «Υπουργός» Ενέργειας και Οικονομικών του ψευδοκράτους Σουνάτ Ατούν.

Όπως μεταδίδει το κυπριακό Sigmalive, σε αποκλειστικές του δηλώσεις χθες στην εφημερίδα Diyalog (Διάλογος), ο κ. Ατούν ανακοίνωσε επιπλέον ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία προς το κατοχικό καθεστώς μέσω υποβρύχιων καλωδίων.

Ο «αξιωματούχος» του ψευδοκράτους αναφέρθηκε στις ερευνητικές δραστηριότητες του Μπαρμπαρός στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Καρπασίας και υποστήριξε πως υπήρξαν σημαντικά βήματα. Τόνισε, επίσης, ότι μετά την ανακοίνωση των «επίσημων αποτελεσμάτων» από τις «δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου» σε τρεις μήνες, θα φτάσει στο νησί μια πλατφόρμα προκειμένου να πραγματοποιήσει γεώτρηση.

Σχετικά με το θέμα μεταφοράς του φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω κυπριακής ΑΟΖ και Τουρκίας, μίλησε για κατασκευή σταθμού υγροποίησης στο λιμάνι Τσειχάν, ενώ αναφερόμενος στην ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-κατεχομένων είπε πως το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και αναμένεται να κοστίσει 450 εκατομμύρια ευρώ...
 energia.gr
 2/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin