Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Το Ισραήλ δεν αποκλείει εισβολή στη Συρία

Το Ισραήλ δεν αποκλείει εισβολή στη Συρία
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να αναλάβει μονομερώς δράση για να εμποδίσει μια εκτεταμένη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στο έδαφος της Συρίας.


Η Ρωσία επενέβη στον πόλεμο της Συρίας το 2015 στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εντασσόμενη σε μια de facto συμμαχία με τις ιρανικές δυνάμεις, τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες παραστρατιωτικές οργανώσεις που βοηθούν τη Δαμασκό στη σύρραξη με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και άλλες κυρίως ισλαμιστικές οργανώσεις ανταρτών.

Το Ισραήλ ανησυχεί για το ενδεχόμενο μια νίκη του Άσαντ στον πόλεμο να σημάνει πως το Ιράν θα διατηρήσει ένα προγεφύρωμα στη Συρία, μεγεθύνοντας την απειλή που θεωρεί ότι εγείρει η Χεζμπολάχ στο γειτονικό Λίβανο.

Στη συνάντηση που είχε με τον Πούτιν στο Σότσι, το θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι το Ιράν πολεμά για να ενισχύσει την επιρροή του από τον Κόλπο ως τη Μεσόγειο.
 [riknews.com.cy]
24/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin