Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μυστικές επαφές Ρωσίας, ΗΠΑ, Ισραήλ για εκεχειρία στη νότια Συρία;

νότια Συρία
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ διεξήγαγαν πολλούς γύρους μυστικών συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας στη νότια Συρία και τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στα σύνορα της χώρας με το Ισραήλ και την Ιορδανία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, που επικαλείται Ισραηλινούς και Ευρωπαίους πολιτικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν και σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα - η οποία δεν κατονομάζεται - πριν ανακοινωθεί η συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για εκεχειρία στη Συρία στις 7 Ιουλίου. Η ισραηλινή πλευρά φέρεται να αντιτέθηκε στη συμφωνία επειδή η Μόσχα και η Ουάσινγκτον δεν επικέντρωσαν την προσοχή τους στην αποχώρηση των ιρανικών δυνάμεων από τη Συρία.

Οι μη κατονομαζόμενες πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι στις συνομιλίες συμμετείχαν εξέχοντες διπλωμάτες, καθώς και αξιωματούχοι στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας από τις τρεις χώρες. Η ισραηλινή αντιπροσωπεία φέρεται να περιλάμβανε εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών Πληροφοριών. Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ περιελάμβανε τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Μάικλ Ράτνεϊ, καθώς και τον ειδικό προεδρικό απεσταλμένο για την παγκόσμια συμμαχία καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους Μπρετ ΜακΚέρκ. Η Ρωσία εκπροσωπήθηκε από τον ειδικό προεδρικό απεσταλμένο για τη Συρία Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ανέφερε η εφημερίδα.

Το Αμμάν φέρεται να φιλοξένησε δύο συναντήσεις μέσα σε μία ημέρα: η πρώτη διεξήχθη ανάμεσα στο Ισραήλ, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ και η δεύτερη ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ιορδανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκετές ημέρες μετά, άλλη μια συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη που δεν κατονομάστηκε...
  [naftemporiki.gr]
9/8/17
-
al tanf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin