Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Χάσμα ακόμη για το Brexit, η ΕΕ περιμένει «αποσαφηνίσεις» από το Λονδίνο

Michel Barnier
Με τη λήξη του νέου γύρου συνομιλιών μεταξύ ΕΕ και Λονδίνου για το Brexit, φάνηκε ότι τις δύο πλευρές χωρίζει ακόμη χάσμα: Όπως είπε, τόσο διπλωματικά όσο και με σαφήνεια, ο Μπαρνιέ (από την πλευρά της ΕΕ), υπάρχει ακόμη «θεμελιώδης διάσταση απόψεων» και περιμένει... «αποσαφηνίσεις» της βρετανικής θέσης.


Τα πρώτα αγκάθια είναι το πόσα πρέπει να πληρώσει το Λονδίνο, τι θα γίνει με τους υπηκόους χωρών της ΕΕ στη Βρετανία και τα σύνορα με την Ιρλανδία.

«Ο πρώτος γύρος ήταν ο γύρος της οργάνωσης. Αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση. Ο τρίτος γύρος θα είναι αφιερωμένος στην αποσαφήνιση» ανέφερε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βρετανό υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Επειτα από τέσσερις ημέρες συνομιλιών, ο επόμενος γύρος είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 28 Αυγούστου.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ αναφέρθηκε σε «θεμελιώδη διάσταση απόψεων» στο ζήτημα των ευρωπαίων πολιτών που είναι εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο , «σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης των δικαιωμάτων τους», και κυρίως σχετικά με τα δικαιώματα των μελών της οικογενείας τους και των κοινωνικών παροχών.
  in.gr
20/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin