Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Σε απόσταση μένει η επόμενη δόση

Τον τρόπο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης και την εκταμίευση της δόσης ψάχνουν- χωρίς αποτέλεσμα- η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές.


Παρά τις αναφορές για ικανοποίηση των εταίρων απέναντι στα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, το ζήτημα δε φαίνεται να επιλύεται, ενώ υπάρχουν πληρωμές 2,089 δισ. ευρώ για ομόλογα που διακρατούν ιδιώτες και λήγουν στις 17 Ιουλίου.

Έτσι, αν και το αρχικό πλάνο προέβλεπε εκταμίευση στις 6 Ιουλίου, δηλαδή αύριο, δεν αναμένεται να γίνει εκταμίευση νωρίτερα από την επόμενη εβδομάδα.

Για τους Ευρωπαίους το βασικό πρόβλημα που ήταν η παύση της δίωξης των τριών  εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι έχει διευθετηθεί μετά την αρχική διαβεβαίωση της κυβέρνησης, αλλά και την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών. Τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα που έχουν απομείνει αφορούν περισσότερο το ΔΝΤ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε πηγή από τις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι αναμένουν την επιβεβαίωση του ΔΝΤ ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις, ώστε να περάσει η διαδικασία στην τελευταία φάση, δηλαδή στην εκταμίευση της δόσης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, κατέληξε.
  elzoni.gr
5/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin