Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Νέα συνάντηση στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κυπριακό

Νέα συνάντηση στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κυπριακό πραγματοποιήθηκε στις έντεκα το πρωί, χωρίς την παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος αναχώρησε ενωρίτερα σήμερα από το Κραν Μοντάνα.
Εξέφρασε, ωστόσο, την ετοιμότητα να επιστρέψει στην Ελβετία εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Προσερχόμενος στη διάσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι απόψεις του Αντόνιο Γκουτέρες, όπως εκφράστηκαν χθες βράδυ στο δείπνο, κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση. Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος, απάντησε πως πάντα είναι αισιόδοξος, προσθέτοντας πως θα παραμείνουν στο Κραν Μοντάνα όλη την επόμενη εβδομάδα.
 Στις 12 και 30 μετά το μεσημέρι, ξεκίνησε η συζήτηση στο τραπέζι "δύο", όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

 Κατά τις χθεσινές συζητήσεις, ο Αντόνιο Γκουτέρες επικέντρωσε την προσοχή του στην πρόοδο η οποία πρέπει να επιτευχθεί στο θέμα της ασφάλειας και της αποχώρησης των στρατευμάτων, καθώς επίσης της εφαρμογής και διασφάλισης της λύσης.

 Κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακκιντζί να επικεντρωθούν στο στόχο επίτευξης περαιτέρω προόδου και συγκλίσεων στα εκκρεμούντα θέματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού.
Ρόνα Μιχαηλίδου, Εύη Μουρούζη, riknews.com.cy
1/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin